Az EU pályázatok jelen vannak Magyarországon

Ma már Magyarországon is egyre több pályázati lehetőség van a vállalkozásoknak és a nagyobb cégeknek is. Több cég pályáz meg EU pályázatokat több kevesebb sikerrel, van aki szakemberek segítségét kéri. A segítséget igénybe vevő cégek közül több sikeresen pályázik, hiszen szakemberre bízzák a pályázat megírását, kidolgozását és benyújtását is. Az Új Széchenyi Terv pályázatokra a forráscentrum már 900 nyertes pályázatot adott be, ezért erre a cégre oda kell figyelni. A 900 pályázattal 13 milliárd forint támogatást szereztek meg a cégeknek.

A kkv-knak számtalan lehetőségük van, hiszen a beruházásokhoz folyamatosan pénzre van szükségük. Több alternatív lehetőség közül választhatják ki a számukra legmegfelelőbbet. Sokan úgy gondolják, hogy a saját forrás a legolcsóbb, ha egy-egy beruházásra kerül sor, de ez nem minden esetben igaz. A kis- és közepes vállalkozásoknak minden esetben érdemes megpróbálniuk a pályázatokat. Sok esetben az állam is támogatja ezeket a pályázatokat, így nagyon kedvezményesen lehet hozzájutni a beruházások finanszírozására szánt összeghez.

A pályázatoknál vannak előírások, amelyeket minden esetben érdemes betartani, különben az adott pályázat elutasításra is kerülhet. Lehetőség van utófinanszírozásra is, de ezzel óvatosan kell bánni, hiszen ez megdrágíthatja a pályázással nyert pénzt. Az irányító hatóságok a különféle EU-s pályázatokat folyamatosan teszik közzé, amelyeket naprakészen kell ismerni annak érdekébe, hogy a vállalkozás terveihez tökéletesen illeszkedő pályázatra bukkanjunk.

A profi pályázatírók munkája igen komplex, hiszen nem csak magának a pályázatnak a megírásáról van szó, hanem annak elnyerésében is. Egy tökéletesen kivitelezett pályázat biztos befutó. A pályázatíró feladata a vállalkozásnak megfelelő pályázat kiválasztása is, amely nagy valószínűséggel meg is nyerhető. Profik soha nem nyújtanak be olyan pályázatra anyagot, amelyről tudják, hogy megnyerhetetlen. Mindig olyan tendereket választanak ki, amelyek tökéletesek az adott vállalkozás terveihez. A pályázatíró minden esetben szoros kapcsolatot tart fent az adott cég pénzügyi és gazdasági szakértőivel, illetve a vezetőkkel is.