Az ízletes sport szelet sütés nélkül

A mai rohanó világban az ember megpróbálja úgy beosztani az idejét, hogy mindenre jusson egy kevés. Így vagyunk ezzel a sütéssel és főzéssel is. Például a vasárnapi ebéd elkészítése után kívánunk egy kis finomságot, de már alig maradt idő az elkészítésére. Ilyenkor jól alkalmazhatók a gyorsan sütés nélkül elkészíthető sütemények.

Ilyenek egyike a sport szelet sütés nélkül . Egy étcsokoládéval bevont rumos ízesítésü sportszelet. 1953. augusztus 20-án, a Népstadion megnyitására készítették el az első sport szeletet. Az első időkben még kézműves technikával, 25grammos kiszerelésekben gyártották. Több vállalat is megvásárolta az évek során, alakított, finomított rajtuk és különböző újabb ízekkel jelentették meg, mint például karamellás, mogyorós , tejcsokoládés majd fehércsokoládés változatban is.

Mára már forgalmaznak a normál méretű sport szeletet, ami 31grammos, az XL méretű, ami 41 grammos és az XXL méretű, ami már 51 grammos. A sport szelet sütés nélkül kell elkészíteni, így nagyon praktikus és kevés időt vesz igénybe A kekszet ledaráljuk majd hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot és a vaníliás cukrot. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a rumeszencet, majd egy masszát gyúrunk belőle. A tepsiben 3-4 cm vastagságra szépen egyenletesen kinyújtjuk, a tetejére vagy olvasztott csokit vagy torta bevonót teszünk és már kész is! A sport szelet sütés nélkül az anyukák egyik kedvenc receptje, mivel már kisgyermekkortól adható, nem túl zsíros, könnyű, ízletes és finom desszert.