Kategóriák
Szolgáltatás

Az üveg árak nyomában: mennyibe kerül most egy nm2 üveg?

Lecserélné ablaküvegeit? Fontosnak tartja, hogy olyan típusok kapjanak helyet a nyílászárókban, amelyek maximális hőszigetelést tesznek lehetővé? Az üveg otthonunk számos területén megtalálható, így legyen szó akár a kerti teraszra néző jelentős üvegfelületről, akár a nyílászárókban helyet kapó darabokról, korántsem mindegy, milyen típusra esik a választás. Ha a legegyszerűbb megoldás mellett tennénk le a voksot, akkor a síküveget érdemes választani. 3 nm2 síküveg 7000 forint, de persze a választék ennél sokkal szélesebb.

S hogy miért ilyen fontos az ingatlanban használatos üvegekre való odafigyelés? Véletlen balesetek bárhol előfordulhatnak, így egy eltévedt labda, vagy a szellőztetés során a huzat bármely otthonban problémát jelenthet. Érdemes azonban elgondolkodni azon is, hogy az üvegek tulajdonképpen az otthon védelmének terén is fontos szerepet játszanak. A statisztikák is alátámasztják, hogy ha az illetéktelen behatolók az ajtón keresztül a korszerű zárakon nem tudnak átjutni, akkor előszeretettel választják erre a célra az ablakokat, vagy például a teraszajtót.

Nem elhanyagolható szempont a megjelenés sem, így napjainkban a katedrál üveg is nagy népszerűségnek örvend. A biztonság érdekében megéri a ragasztott biztonsági üveg beszerzésén elgondolkodni, melynek ára 16 ezer forinttól indul. A tavasztól késő őszig terjedő lakásfelújítási időszakban nem csak az üvegcserére nyílik lehetőségünk, hanem a nyílászárók szigetelésére, vagy például az ablakzár cseréjére is. Mindezek a biztonsági szempontokon túl a fűtési időszakban elérhető takarékosság apropóján sem elhanyagolhatóak.

Fontos, hogy a felmerülő feladatokat mindenképpen profi szakemberekre bízzuk, hiszen csak így van mód arra, hogy minden tekintetben tökéletes végeredmény szülessen. Mivel az esetek nagy részében a már meglévő rendszert kell megbontani, így a körültekintő munkavégzés nem elhanyagolható a helyreállítást szem előtt tartva. Érdemes előre árajánlatot kérni, így a vásárolni kívánt mennyiség függvényében akár kedvezményeket is kaphatunk.

Vannak olyan területei a lakásfelújításnak, vagy a hirtelen szükségessé váló javításoknak, melyek kapcsán érdemes minőségi alapanyagot előnyben részesíteni. Az üveg árak nem növekedtek jelentősen az elmúlt időszakban, így az üveg cseréje megfizethető.