Kategóriák
Szolgáltatás

A hőszivattyú alapja a geotermikus energia

A fűtési időszakhoz közeledve sokakban felmerül a kérdés, hogy milyen módszer lenne az ideális az otthon meleggé varázsolására. Ugyan a nyári felújítási időszaknak már vége van, de még mindig nincs késő ahhoz, hogy átalakíttassuk az otthonunkhoz tartozó rendszert, ezzel megcélozva az energiatakarékosságot. A geotermikus energia a Föld hőjét használja ki ahhoz, hogy a lakásban megfelelő hőmérsékleti viszonyokat teremthessünk, de a levegő-víz hőszivattyúk is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

A klasszikus klímaberendezésekre rendszerint a nyári időszakban szoktunk gondolni, hiszen a hőségriadók hetei aligha képzelhetőek el a készülékek nélkül. A modern hőszivattyúk gyakran a környezetből nyert hőenergiát használják fel fűtésre és a mindennapokban szükséges melegvíz előállítására. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legjobb hőszivattyúk segítségével jelentős mennyiségű energiát takaríthatunk meg. A napjainkban sokak által használt gázkazánokhoz képest például negyven százalékos megtakarítás érhető el, ami tetemes összeget takarhat egy-egy keményebb télen.

A hőszivattyúk többféle felhasználási lehetőséget kínálnak. A módszer egyaránt alkalmazható lakások hűtésére, fűtésére és a melegvíz előállítására. Segítségével egyaránt pótolhatjuk vele a bojlert, a klímát, vagy például a sokak számára nehezen elviselhető klímát. Amennyiben a korszerű, energiatakarékos és környezetkímélő megoldások hívei vagyunk, úgy kombinálhatjuk más megújuló energiaforrások alkalmazásával, például napelemek felszerelésével. Kevesen tudják, de akár a kinti mínusz húsz fokos hőmérséklet esetén is alkalmazhatjuk a hőszivattyút, melynek segítségével nem csak az energiafelhasználást, de a CO2 kibocsátást is csökkenthetjük.

Napjainkban már nem ismeretlen az okos otthon kifejezés sem. A rendszerbe gond nélkül csatlakoztatható a hőszivattyú, így azoknak sem kell lemondaniuk előnyeiről, akik a legmodernebb kialakítású ingatlant tudhatják magukénak. Egyre többen vannak, akik az energiatakarékos megoldásokat részesítik előnyben, hiszen ezek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a havi rezsi olcsóbban jöhessen ki és környezetünk védelme érdekében is tehessünk. Felejtse el a hideg téli napokat, amikor még maximumon üzemelő fűtés mellett sincs meleg a lakásban! A hőszivattyús megoldással megfizethető áron teremtheti meg a kellemes belső mikroklímát, ami nélkülözhetetlen az otthon komfortosságához és melegéhez.