Kategóriák
Szolgáltatás

Tehergumikat is lehet akciós áron találni

A közlekedés biztonsága mindig több tényező összjátékától függ. A tapasztalat mit sem érhet akkor, ha egy veszélyes szituációba keveredve képtelen a sofőr megőrizni hidegvérét. Hasonlóképpen lényeges a gépjármű állapota, de nem elhanyagolható az sem, milyen gumikkal van az felszerelve. Az évszaknak megfelelő gumihasználat nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy megfelelő legyen a tapadás, valamint a nedves útviszonyok között is kiválóan teljesítsen az abroncs. Nincs ez másként akkor sem, ha teherautókról van szó.

 

A kritikus hét fok alatt már mindenképpen téli gumit ajánlott használni, ez ugyanis mind alapanyagát, mind felületi kialakítását illetően a hideg, jeges útviszonyoknak megfelelően lett kialakítva. A sokféle márka között mindenki rábukkanhat az elvárásainak és pénztárcájának megfelelő típusra. Ma már a tehergumik is elérhetőek az online rendelés kényelmét kihasználva. Vannak olyan oldalak (mint például az akciosgumi.hu), ahol tehergumikat is találhat megfizethető árakon.

Személyautó tulajdonosként is megéri az internetes rendelés előnyeit kihasználni. Mindegy, hogy a téli gumi szorulna cserére, vagy a meleg hónapokat indítaná egy új szettel, a sokféle márka remek lehetőséget kínál a választáshoz. Érdemes a nedves és száraz körülmények közötti teljesítményt megvizsgálni, de a fogyasztás vagy például a menetzaj sem elhanyagolható tényezők. Ennek ellenére mégis sokan az ár alapján teszik le a voksot egyik vagy másik márka mellett. Nem ritka, hogy a négyévszakos abroncsokra esik a választás, melyek azonban télen csak akkor javasoltak, ha nem vezetünk zord körülmények között.

 

Nagyvárosainkban általában elfogadhatóak a körülmények, de például külterületen vagy a kisebb településeken már egy kis havazás is kihívás elé állíthatja az autósokat. A négyévszakos gumi továbbá nem állja meg akkor sem a helyét, ha hegyvidéken élünk, és minden szempontból tökéletesen funkcionáló gumi mellett szeretnénk letenni a voksot. Külföldi síelést tervezve pedig ne feledkezzünk meg arról, hogy a környező országokban a hólánc használata bizonyos körülmények között jelentősen befolyásolja a közlekedés biztonságát.

 

A használt abroncson túl fontos, hogy odafigyeljünk a körültekintő vezetésre, és rendszeresen ellenőriztessük a gépjármű rendszereit. A biztonságos célba érkezés érdekében mindez együttesen játszik szerepet, legyen szó akár személyautóval történő közlekedésről, akár a teherautók kínálta lehetőségek kihasználásáról.