Breaking News

gluténmentes kenyér

Tudta, hogy egy gluténmentes kenyér 10 egyszerű lépésben is elkészíthető?

A megfelelő liszttel otthon is könnyen el lehet készíteni egy házi gluténmentes kenyeret. A Schar pékség mindenben segítséget nyújt, így számtalan recepttel is segíti a látogatókat, vásárlókat, érdeklődőket. A weboldalon találhatunk kenyér recepteket, amelyek segítségével könnyedén elkészíthetjük finom házikenyerünket. A Schar pékség által javasolt 10 lépésben a következő a folyamat. Előkészítés, az élesztő felfuttatása, az előtészta elkészítése, dagasztás, a tészta kelesztése, formázás, a felület kenése, a sütéshez szükséges nedvesség létrehozása, a tészta sütése, és az eltartás. Ezt részletesen megtaláljuk a weboldalon.

 

Az eltartással kapcsolatban érdemes megfontolni a pékség ajánlását, hiszen így egész héten ehetünk friss gluténmentes kenyeret anélkül, hogy akár egyetlen boltba is be kelljen térnünk vásárolni. A finom ropogós és aranybarnára sült kenyeret, a brióst vagy akár a pizzalapot mélyhűtőben hosszan el tudjuk tartani. A megsütött pékárut miután teljesen kihűlt fagyasztótasakokba kell tenni és így letenni a fagyaztóba. Amikor szükségünk van friss kenyérre, egyszerűen kivesszük a mirelitből és szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni. Miután kiolvadt pár percre a sütőbe helyezzük és 200 Celsius fokon átsütjük.

Friss gluténmentes pékárut így tudunk a legegyszerűbben akár minden nap az asztalunkra tenni. Talán kevesen tudják, de még kelesztés előtt is le lehet fagyasztani a tésztán. Ki kell olvasztani, ha szükségünk van rá és utána már keleszthető is. Ezután a már ismertek szerint dolgozzuk fel a kelesztett tésztát. A gluténmentes kész kenyér 2-3 napig is friss marad, ha száraz és hűvös helyen tároljuk műanyag zacskóban.

 

A Schar oldalán egy igen egyszerű receptet találhatunk, ahol bögrénként, evőkanalanként és teáskanalanként is megadják a szükséges alapanyagok mennyiségét, hogy mindenki saját maga el tudja készíteni a finom házi gluténmentes kenyeret. A weboldalon ezen felül lehetőségünk van az alapanyagok megrendelésére és házhoz szállíttatására is, így ki sem kell mozdulnunk otthonunkból, hogy minden alapanyag a rendelkezésünkre álljon. A pékség többféle gluténmentes keveréket is kínál, ezeket érdemes kipróbálni.