Breaking News

A gázolajtartály többfalú is lehet

Az autósok tankolási szokásaikat jelentősen befolyásolja az üzemanyagárak folyamatos változása. A benzinkutak készleteit azonban folyamatosan után kell tölteni, függetlenül az éppen aktuális áraktól. Az üzem anyag tartálykocsik rendszeresen járják az ország útjait, és kiszállítják a megrendelt üzemanyag-mennyiségeket. A teherautók és a benzinkutak is tisztában vannak a gázolaj szivattyú jelentőségével és működésével.

A berendezés egyformán alkalmas üzemanyag ki- és betárolásra is. Ezért hatékonyan használható a benzinkút feltöltésén kívül a meglévő mennyiség kitárolására a kötelező, időszaki karbantartási és tisztítási folyamatok elvégzésének idejére.

A gázolaj szivattyú többféle teljesítményben is megvásárolható. 40 liter/perc átfolyási mennyiségtől akár 2000 liter/perc is lehet az átszivattyúzott üzemanyag mennyisége, igénynek megfelelően. A lapátos gázolaj szivattyú üzemanyag átfejtésére lett tervezve. Ezek áramfelvétele is többféle lehet, a kisfeszültségű 12 vagy 24 V-os transzformátorral felszerelt változattól a hagyományos 230 V vagy a 400 V feszültségű ipari áramig.

Minden esetben a szükséges teljesítmény határozza meg a motor feszültségfelvételét. A gázolajtartály biztonságos használatához megfelelő tanúsítványok és előírások betartása szükséges átfejtéskor, kitároláskor és betároláskor egyaránt. Az üzemanyag mozgási irányától függetlenül az adott tartály meg kell feleljen a hatályban lévő szabályozásnak is. Gázolajtartály többféle is létezik, ezért többféle szabályrendszernek is meg kell feleljenek.

Az egyfalú vagy szimplafalú tartály acéllemezből készült palásttal és fenékkel rendelkezik, amelyek megfelelő terhelési viszonyokra méretezett önhordó szerkezetűek. Az ilyen típusú tartályok tárolása csak föld felett oldható meg a szabályoknak megfelelően. A dupla falú tartály egy folyadéktömör külső acélköpennyel van körülvéve, amely hatékonyan védi a külső behatásoktól, időjárási és korróziós hatásoktól. A dupla falú gázolajtartály föld alatt is biztonságosan üzemeltethető. Föld felett tárolva megfelelő alátámasztást igényel, amely stabil felfekvést tesz lehetővé.