Breaking News

bundazsák

Bundazsák a könnyed téli sétákhoz

Nagyon gyakori kérdés a szülőktől, hogy téli hidegben hogyan kell öltöztetni a kisbabát, mi számít alul, illetve túlöltöztetésnek, valamint melyek azok az alapvető szabályokat, amelyeket szükséges betartani.

Habár -5 fokig bátran sétálhatunk, levegőzhetünk a csecsemővel, fontos figyelembe venni, hogy a csecsemők hőszabályozása még éretlen, ezért a téli hideg időszakban különösen fontos, hogy megfelelően öltöztessük fel kisbabánkat. Általános félelme a szülőknek, hogy kisbabájuk megfázik a téli sétakor, ezért túlöltöztetik. Ez ugyanúgy veszélyes és meghűléshez vezethet, mint az alulöltöztetés, hiszen a túlmelegedett és izzadt pici az átnedvesedett ruhájában könnyebben megfázik.

Nem érdemes a csecsemő kezén, lábán ellenőrizni, hogy melege van-e, erre a tarkója, esetleg háta a legalkalmasabb, ha hűvös tapintatú, akkor fázik, ha jó meleg, akkor nem fázik, ha pedig nyirkos meleg, akkor melege van. Természetesen az öltözet megválasztása a kulcsfontosságú, és mint alap kiegészítő a bundazsák az egyik legideálisabb a téli sétákhoz. Az a szabály, hogy egy réteggel többet adjunk a csecsemőre, mint ahogy egy felnőtt komfortosan érzi magát.

A legpraktikusabb, ha a babát rétegesen öltöztetjük, így egy-egy ruhadarab, takaró fel-le adásával megoldhatjuk az ingadozó hőmérséklethez való alkalmazkodást. A bundazsák pontosan azt a célt szolgálja, hogy a pici kényelmesen tudja élvezni a sétát, ugyanis a túl sok vagy túl kevés ruha, a túl szűk, vagy túl bő ruha akadályozza a kényelmes mozgást és nem tartja melegen. A bundazsákkal bátran neki lehet vágni a téli sétáknak, vagy bármilyen kültéri programnak.