Breaking News

Hogyan válasszak öltön

Hogyan válasszak öltönyt? Útmutató férfiaknak

Öltönyválasztás előtt állsz? Szeretnéd megtalálni a minden szempontból ideális fazont? Ma már az online rendelés előnyei mellett is dönthetsz, de a személyes próba és a méretre igazítás ekkor sem maradhat el. Ennek oka egészen egyszerű: a tökéletes öltöny mindenhol passzol, nem túl hosszú, rövid, nem túl bő vagy éppen szűk.

 

Minden férfi számára komoly feladat tud lenni a megfelelő öltöny kiválasztása. Elsősorban az anyag minőségére érdemes figyelmet fordítani. Az időtálló minőség és a kényelmes viselhetőség érdekében a kevert anyagok kerülendőek. A minőségi, méretre igazított öltönyöktől azonban nem csak ezt várhatod el. A tökéletes méretnek egészen jól körülhatárolható ismérvei vannak.

 

Fontos, hogy a felkar felső részén ne feszüljön az anyag, vagyis a bicepsz és a zakó éppen hogy csak egymáshoz érjen. A derékméret sem elhanyagolható. Ha a hastól elhúzva az anyagot, az 3-4 cm-t enged, akkor megfelelő a méret. A kevésbé rugalmas megoldás valószínűleg nem megfelelő méretben. Hasonlóképpen lényeges az is, hogy az ing körülbelül 1 centiméternyire kilógjon az öltöny ujjából, de ne lógjon az rá a kézfejre, mert ezzel pont az ellenkező hatást érhetjük el.

 

S hogy mi a helyzet a nadrággal? Az ideális méret a cipő sarkáig ér. Amennyiben a divatos szűk szárú nadrágok közül választanánk, akkor fontos, hogy az a bokánál ne redőzzön. Érdemes tudni, hogy az öltöny fazonjának kiválasztásakor a testalkatot is célszerű szem előtt tartani. A divat csak egy dolog, ennél fontosabb az, hogy mennyire mutat jól az adott testalkathoz a választott típus.

 

A színek tekintetében minden korábbinál szélesebb választékkal találhatjuk szembe magunkat. A klasszikus fekete, kék és szürke soha nem mennek ki a divatból, de a drapp vagy éppen a kockás megoldások is jó választásnak bizonyulhatnak. Fontos azt is átgondolni, hova szeretnénk majd viselni az öltönyt, mennyi játékosság fér bele abba, vagy éppen kizárólag a klasszikus, háromrészes megoldásban érdemes gondolkodni. A megfelelő minőség és méret magabiztos fellépést biztosít viselője számára.