Breaking News

Itt vannak a legújabb nyárigumi teszteredmények

Az évszaknak megfelelő gumihasználatra nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. Sok autós szem előtt tartja a hét fokos szabályt, de nem kevés azok száma sem, akik addig húzzák a gumicserét, amíg csak lehet. A négyévszakos gumik kínálta lehetőségeken felbuzdulva sokan vannak úgy vele, hogy a téli gumi megállja a helyét nyáron is, és inkább megspórolják a gumicserével járó időráfordítást és anyagikat.

Tény pedig, hogy a téligumi nyáron nem teljesít megfelelően, sőt, akár a közlekedés biztonságára is hatással lehet, hiszen anyagösszetételéből fakadóan nem a forró aszfaltra lett kialakítva. Nem csak ilyenkor érdemes azonban a gumivásárlás mellett dönteni, hanem akkor is, ha a korábbi nyári szett profilmélysége már nem megfelelő. De mégis milyen márka lenne az ideális választás? Melyik az, amivel biztosan nem lőhetünk mellé, és időtálló minőséget is kaphatunk a pénzünkért? Ha kíváncsi vagy a legfrissebb nyárigumi teszteredményekre, akkor a gumidirekt.hu linkre kattintva megnézheted őket.

Az ADAC minden évben kétszer összehasonlítja a nyári és a téli gumikat a szezonnak megfelelően. Nyárigumi választáskor még a tapasztalt autósoknak is nagy segítség lehet a legújabb teszteredmény, hiszen így tisztában lehet lenni azzal, hogy miként teljesítenek aktuálisan az ismert világmárkák. A gumikat több szempont alapján vetik össze a szakemberek, így a száraz és nedves úton történő teljesítés mellett a zajszint, a fogyasztás is lényeges tényezőnek számítanak. Persze nem elhanyagolható az sem, hogy mennyire kopik a gumi, így erről is pontos információhoz juthatsz.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyári meleg beköszöntésével az emberek általában többet használják a gépjárművet, mint egyébként. Ilyenkor nem csak a napi teendők elvégzése a cél, hanem a hétvégi kirándulások, strandolások, horgászatok alkalmával is az autóra esik a választás. A közlekedés biztonságának érdekében nagyon fontos, hogy a nyári melegben ennek megfelelő gumi kerüljön az autóra, amelynek profilmélysége is eleget tesz az előírásoknak. Akár online is megrendelhető a kívánt szett, mellyel sok esetben akár spórolhatunk is.