Breaking News

Melltartó méretek

Melltartó méretek – hogyan határozzuk meg pontosan?

Élete során minden nő egyszer átesett azon a kellemetlen fehérnemű vásárláson, amikor nem tudta pontosan meghatározni, hogy milyen melltartó méretre van szüksége. A melltartó mérete egy számból és egy betűből áll, mint például 70B, 90H, 65A stb. A szám azt mutatja meg, mekkora a mellkasunk kerülete, a betű azt, hogy mekkora a kosárméretünk.

A melltartó méretek kiszámításának legegyszerűbb módja egy sima centis mérésével történik, amivel könnyedén és kényelmesen kideríthetjük, hogy melyik a számunkra megfelelő méret. Azonban mégis a legtöbb nő rossz méretű melltartót hord anélkül, hogy tudna róla. Az még megeshet, hogy a körméretet eltaláljuk, de a kosármérethez már számolásra is szükség van és aki csak úgy érzésből, vagy megszokásból választja ki a méretét, annál bizony könnyedén előfordulhat, hogy a kosármérete túl szűknek, vagy bőnek bizonyul.

A kosárméretet, azaz a betűt, a mellbőség és a mell alatt mért körméret különbözete adja. A két számot egyszerűen csak kivonjuk egymásból, és a végeredményül kapott érték fogja meghatározni, mekkora a kosárméretünk. Tanácsként azt szokták javasolni, hogyha a kosárméretünk a megadott általános értéktáblázatban két érték közé esik, akkor ajánlott mindkét méretet kipróbálni. A melltartó méretek pontos eltalálása továbbra is a felpróbáláson múlik, mivel a modellek gyártónként, fazononként jelentősen eltérnek, viszont nem minden bolt engedélyezi a fehérneműk felpróbálását. E miatt érdemes többé kevésbé tisztában lenni a melltartó méretek meghatározásával, és kiszámolni a saját melltartó méretünket.