Breaking News

tequila ar

Mi befolyásolja a tequila árát?

Léteznek bizonyos ételek és italok, amelyeknek nevét hallván az embernek egyből a származási helye jut eszébe. A tequila esetében ez természetesen Mexikó. Mivel ez az ital nagyon elterjedté vált, ezért a tequila ár egyre kedvezőbb lett, aminek köszönhetően hazánkban is sokan szívesen választják ezt. Ez nem más, mint egy égetett szesz, amit a kék agávé cukorban gazdag tövéből erjesztenek és párolnak.

Sokan úgy gondolják, hogy a végső íz elérése érdekében bizonyos terményeket adnak hozzá, azonban az igazság az, hogy ezt tisztán készítik, csakis a legfőbb alapanyagot alkalmazva.

A nedű a nevét a származási helyéről, azaz a Jalisco állambeli Tequila településről kapta.Ennek alkoholtartalma 40%-os, de vannak olyan erős fajták, amelyek elérhetik az 55%-ot is. Ezt az ital őshazájában tisztán, tehát kísérő nélkül fogyasztják. A világ más részein a silver változatát gyakran sóval és lime-mal isszák. A gold esetében a szertartásos fogyasztás kelléke a fahéj és a narancs.. A tequila ár nagyban függ a szeszesital fajtájától.