hagyományos karfiol leves

Élmény a hagyományos karfiol leves fogyasztása

Amikor valami finomságra vágyunk, akkor nem kell feltétlenül édességre gondolni. Egy jól elkészített hagyományos karfiol leves ugyanúgy kiszolgálhatja az igényeket. Azon túl pedig, hogy ez az étel egy valóságos ízvarázst nyújt közben még nagyon tápláló is egyben. Természetesen nem mindegy, honnan származnak hozzá az alapanyagok. Érdemes olyan termelőtől vásárolni, aki saját kezűleg vetette el a zöldségeket. Ha pedig rendelkezésre áll egy kis veteményeskert, akkor jó eséllyel saját magunk is elvégezhetjük az összetevők nevelését. Lássuk akkor mire van szükség a hagyományos karfiol leves elkészítéséhez pontosan. Ami alapvető az egyértelműen a karfiol. Ezen kívül sárga- és fehérrépa, zeller, krumpli, vöröshagyma és paprika fogja adni a zöldség sereget, ami megtölti.

Az említettek közül mindegyik megtermeszthető idehaza különösebb nehézségek nélkül. Ha tehát nyár végére szeretnénk, ha a hagyományos karfiol leves saját alapanyagokból legyen összeállítva, akkor kertészkedjünk lelkesen. Amit boltból kell beszerezni hozzá az többnyire a zsír, só, liszt, őrölt bors és tojás. Ez utóbbira szintén pályázni lehet sajátra, ha van pár tyúk az udvaron. A hagyományos karfiol leves galuskával készül. Ennek a szaggatása nem bonyolult, csak a megfelelő eszközre van hozzá szükség. A receptneked.hu weboldalon pontosan le van írva, hogy a hagyományos karfiol leves főzésénél milyen sorrendre kell ügyelni. Igyekezzünk betartani a felsoroltakat és várjuk ki türelemmel, amíg a zöldségek mindegyike megpuhul. A laktató ételkülönlegesség hétköznapra, de ünnepi tálalásra ugyanúgy ideális. Jó étvágyat hozzá.

Vélemény, hozzászólás?