Gyógyvizes kezelések Erdélyben a hideg téli napokra

A wellness nagyon jó lehet télen, mivel segít felmelegedni és kikapcsolódni a hideg időben. Ilyenkor fáradékonyabbak vagyunk, hosszúak az éjszakák és rövidek a nappalok, emiatt a hangulatunk is nyomottabb. A wellness feldob, relaxál, egészségesebbé tesz, lehetőséget biztosít a stressz enyhítésére, és általa visszanyerhetjük a test és a lélek harmóniáját. Télen a kevesebb napfény, a nagyobb szociális izoláció és a növekvő stressz mind hozzájárulhatnak a téli depresszió kialakulásához. Kevesebb természetes fény jut be az épületekbe és a házakba a rövidebb nappalok miatt; a kevesebb napfény befolyásolhatja a szerotoninszintünket, ami az agyban a hangulatért felelős neurotranszmitter. A wellness erre is enyhítést adhat: a kezelések segítenek ellazítani az izmokat és a lélekben is megnyugvást eredményeznek, a relaxáció növeli az endorfinok, azaz az örömhormonok szintjét az agyunkban, a masszázsok segíthetnek fokozni az agy által termelt oxitocin szintjét, ami a boldogság érzéséért felelős neurotranszmitter. Az sem mellékes, hogy a wellness kezelések lehetőséget biztosítanak a szocializációra, és enyhítik téli bezártságérzésünket.

Ha gyógyvizes kezelésekre vágyunk Erdélyben a hideg téli napokban, szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen se szeri, se száma a gyógyfürdőknek, és az ezeket felhasználó turisztikai létesítményeknek. A gyógyfürdők vizeiben lévő ásványi anyagok, nyomelemek és természetes hatóanyagok segíthetnek a különböző betegségek enyhítésében, és jótékony hatásúak lehetnek az izmok, ízületek és a légzőszervek működésére.

Maros megyében a leghíresebbek a szovátai wellness fürdők. Íme néhány szálláshely, ahol nemcsak minden igényt kielégítő kényelmes szállást, jó minőségű helyi ételeket és kiemelt színvonalú szolgáltatásokat találunk, hanem wellnessre is lehetőségünk nyílik!

Az Ensana Sovata Spa Hotel mindössze 200 m-re található Szováta leghíresebb attrakciójától, a sós vízű, heliotermikus Medve-tótól, amely a nyári szezonban turisták ezreit vonzza az üdülőhelyre. Az Ensana Sovata Spa Hotel által kínált szépségápolási, relaxációs és wellness kezeléseket a vendégek bőrápolási igényeihez és relaxációjához igazítják, a felhasznált szépségápolási készítmények saját márkás termékek.

Az Ensana Bradet is közvetlenül a Medve-tó szomszédságában található, itt a szálláshelyek ára a wellnessrészleg, a szauna és a fitneszközpont használatát is magában foglalja. Az Ensana Ursina a Medve-tótól 300 méterre fekszik, a szállodából a hegyekre nyílik kilátás, és minden szobának van erkélye is. Étterem, bár, fedett medence és wellnessközpont is szolgálja a vendégek kényelmét.

A Fabesca Boutique Hotel SPA 300 méterre található a Medve-tótól; pihenőzónával, 2 fedett medencével, 3 szaunával és fitneszteremmel felszerelt wellnessközponttal várja a vendégeket. A spa bárral és terasszal is rendelkezik, édesvízi és sós vizű medencével, valamint nedves, száraz és infravörös szaunával, fitneszközponttal, sőt kávézó-könyvtáruk is van.

A Pacsirta Hotel 3 perc sétára található a tótól, elegáns szobákat, illetve ízletes erdélyi és magyar konyhát kínál, emellett benti medencével és szaunával is rendelkezik. A Hotel Relax Sovata, az Aluniş Hotel, a Lacul Ursu Hotel, a Szeifert Hotel, a Németh Resort, az Eszter Villa, a Hotel Relax és még sok más szovátai vendéglátóhely rendelkezik wellness részleggel, ahol általában meleg, sós vízben lehet lubickolni, pezsgőfürdőzni, illetve további relaxációs szolgáltatások és masszázs várja a vendégeket.

A Visitmures.ro oldalon további Maros megyei szálláshelyek kínálata közül válogathatsz kulcsosház típusú szállásoktól a panziókon át a nagy szállodákig, és a szovátai szálláshelyeket is megtalálod.

 

Vélemény, hozzászólás?