festett falra ragasztás

Gond nélkül elvégezhető a festett falra ragasztás

A rögzítéstechnikát bátran vehetjük egy külön szakterületnek, hiszen annyira bonyolult eljárás. A gyakran egymástól teljesen eltérő anyagok egymáshoz való lehetőleg tartós összeillesztése nem könnyű feladat, de némi utánajárással megtalálható ehhez a kiváló módszer. A festett falra ragasztás nem olyan régi keletű dolog, ugyanis a modern technikai megoldásokkal készült vegyészeti termékeknek hála születhetett meg. Régen erre általában szögeket, csavarokat használtak, vagy különféle kötéseket, drótozást. Még a falazás is legfeljebb sárral történt a cement felfedezése előtt.

A festett falra ragasztás ilyen formában egy viszonylag friss terület. A már említett cement alapú készítmények gyorsan elterjedtek világszerte, de ez nem minden. A különféle hidegburkolati elemekkel egyidőben a csemperagasztók utáni kereslet növekedett. Ragasztásra a purhabok is ideálisak, akárcsak a szilikonok, de ezeknek vannak korlátai. A festett falra ragasztás korántsem egyszerű feladat, kivéve, ha előtérbe kerül a Sikaflex® 118 Extreme Grab. Ez a készítmény olyannyira nagy erővel bír, aminek hála a legtöbb esetben még csak ideiglenes rögzítésre sem lesz szükség.

Elég csak felvinni azt az adott felülete, majd a rögzíteni kívánt terméket nekinyomva a tartás máris stabilan létrejön. A festett falra ragasztás ilyen formában gyerekjátéknak minősül. Egyedül az előkészületekre érdemes figyelni. Az esetleges szennyeződések eltávolítása ne maradjon el, mert ez csökkentheti a végső hatásfokot. Ismerkedjünk meg a festett falra ragasztás pontos menetével a hun.sika.com weboldalon és élvezzük annak az előnyeit.

Vélemény, hozzászólás?