vizesedés ellen

Lépjünk fel hatékonyan a vizesedés ellen

Vannak olyan kihívások, amikre érdemes ugyanúgy felkészülni az otthonunk körül, mint az építőipar egyéb szegmenseiben. A vizesedés elleni küzdelem pontosan ide sorolható. Az épületek megfelelő tervezése, építése és karbantartása kulcsfontosságú a nedvesség okozta problémák elkerülése érdekében. A vizesedés ellen a megelőzés mindig a legjobb stratégia, így ne várjuk meg, amíg a probléma súlyosbodik. Amint felvetődik az esélye annak, hogy valami nincs rendben, azonnal ismerjük meg a kiváltó okokat és cselekedjünk. Kezdjünk el ma tenni az épületeink hosszú távú védelme érdekében!

A vizesedés ellen az segít leginkább, ha ismerjük a hiba okát

Az alacsony minőségű vagy helytelenül alkalmazott építőanyagok, mint például a rosszul kivitelezett falazat vagy az elégtelen szigetelés, hozzájárulhatnak a vizesedéshez, mivel nem nyújtanak elegendő védelmet a nedvesség szivárgásával szemben. A tetők, amik nem megfelelően vannak karbantartva vagy rosszul lettek kialakítva, lehetővé teszik az esővíz behatolását az épületbe, ami vizesedést okozhat a falakban és a mennyezetben. Ugyanakkor végigcsorogva a külső falon és összegyűlve annak tövében innen felszivárogva is gondot okozhat. A vizesedés ellen fellépni tehát okosan kell.

Hogyan védjük meg épületeinket a vizesedés ellen?

Válasszunk olyan építőanyagokat, amelyek ellenállnak a nedvességnek és nem engedik a vizet átjutni. Sajnos a beton olyan szerkezetű, ami teret enged a szivárgásnak, így a megfelelő szigetelés elengedhetetlen. Szerencsére utólagos pótlására is van esély a SikaMur rendszer jóvoltából. Mindez mellett gyakran ellenőrizzük és tartsuk karban az épület tető- és csatornarendszerét, hogy megakadályozzuk az ilyen jellegű szivárgásokat.

Vélemény, hozzászólás?